لیست اختراعات علیرضا کیهانی
نيروي محركه اين تراكتر با استفاده از يك موتور 150 سي سي تامين شده. همچنين براي كنترل قسمت هاي حركتي و كنترلي (مانند گاز، دنده، گرانيگاه و زاويه چرخها) توسط نيروي باد كنترل ميشود. با پمپ بادي كه در قيمت نيروي محركه تعبيه شده هواي فشرده شده در مخزن مخصوص ذخيره گرديده، سپس با استفاده از جك هاي الكتريكي هواي فشرده شده به محل مورد نظر ميرسد و دستور لازم را انجام ميدهد. سپس با سنسورهاي كار گذاشته تراكتور به طور هوشمند متوجه ميشود كه دستور انجام شده يا خير. همچنين بر روي اين تراكتور يك رايانه به همراه چندين بورد الكترونيكي تعبيه شده تا بتواند وضعيت داخلي خود را پايش كرده و دستورات لازم را به سيستم هاي بادي ارسال كند. به علاوه با ماژول مخابراتي كه بر روي تراكتور نسب شده يك كاربر را قادر ميسازد تا تمامي حركات روبات را كنترل كند. همچنين با تعبيه شدن سه GPS و يك قطب نماي ديجيتالي و چهار سنسور دور سنج چرخها (بر روي تك تك چرخها) تراكتور قادر ميباشد تا مكان خود را با دقت بسيار بالايي (كمتر 0.5 متر) در زمين هاي چند هكتاري تشخيص دهد. لازم به ذكر است كه تمام اجزاء الكترونيكي و مكانيكي و نرم افزاري اين تراكتور بومي بوده و ساخت مخترعان آن ميباشد.
محور محرك مجهز به ابزار اندازه گيري عملكرد كششي تاير جهت انجام مطالعات مربوط به وسايل نقليه زميني خصوصاً مطالعات ديناميكي و اطلاع از مقادير لحظه اي كميت هاي فيزيكي وسيله نقليه ابداع گرديده است. اين سامانه به منظور دريافت آني مقادير مؤلفه هاي نيروي وارد بر چرخ هاي محرك به همراه تعيين سرعت دوران لحظه اي ابداع گرديده است. سامانه ابداعي، قابليت اندازه گيري مستقيم بار عمودي ديناميك وارد بر چرخ، نيروي جانبي و گشتاور وارد بر چرخ هاي محرك را بوسيله سه مبدل s-شكل و دو مبدل برشي اندازه گيري نيرو داراست. مقاومت غلتشي، نيروي كششي و فاصله نقطه اثر نيروي مقاومت غلتشي از مركز ناحيه تماس خاك و تاير به طور غير مستقيم نيز از طريق معادلات كمكي با كمترين مفروضات ساده كننده قابل محاسبه اند.
چرخ دينامومتري غيرمحرك و فرمان پذير وسايل نقليه جهت انجام مطالعات مربوط به وسايل نقليه زميني خصوصاً مطالعات ديناميكي، اطلاع از مقادير لحظه اي كميت هاي فيزيكي وسيله نقليه ابداع گرديده است. اين سامانه به منظور دريافت آني مقادير مؤلفه هاي نيروي وارد بر چرخ هاي غير محرك فرمان پذير به همراه تعيين سرعت دوران و زاويه فرمان لحظه اي ابداع گرديده است. سامانه ابداعي، قابليت اندازه گيري مستقيم بار عمودي ديناميك وارد بر چرخ، گشتاور ناوشي ، گشتاور غلتشي و گشتاور برگردان را بوسيله چهار مبدل s-شكل اندازه گيري نيرو داراست و نيروي مقاومت غلتشي، نيروي جانبي و فاصله نقطه اثر نيروهاي عكس العمل سطح از مركز ناحيه تماس خاك و تاير به طور غير مستقيم از طريق معادلات كمكي با كمترين مفروضات ساده كننده قابل محاسبه اند.
طرح حاضر از دو جمع كننده خورشيدي به مساحت 5 متر مربع، شاسي، واحد كنترل خورشيدي، مخزن، آب گرم كن، 2 عدد مبدل حرارتي، يونيت هيتر و واحد كنترل دما تشكيل شده است. عملكرد مجموعه بدين ترتيب است كه جمع كننده ها جلوي آفتاب و با زاويه عرض جغرافيايي محل و رو به جنوب قرار مي گيرند. با توجه به صفحه جاذب اين مجموعه، دماي آن بالا رفته و سبب افزايش دماي مخلوط آب و ضد يخ داخل لوله هاي آن مي گردد. پمپ واحد كنترلي خورشيدي، بر اساس دماي آب داخل جمع كننده، و دماي آب داخل مخزن و تصميم به پمپاژ آب در داخل جمع كننده مي نمايد. آب گرم شده توسط جمع كننده توسط يك پمپ در يك كويل حرارتي به چرخش در آمده و گرماي آن به آب داخل مخزن منتقل مي شود. و دماي آب داخل مخزن بالا مي رود. در اين حالت اگر دماي آب داخل مخزن از حد مطلوب از قبل تعيين شده، پايين تر باشد، منبع مكمل روشن خواهد شد و دماي آن را به حد مطلوب مي رساند. و اگر از دماي مورد نظر بالاتر باشد منبع مكمل روشن نخواهد شد. در اين حالت اگر نياز به گرمايش سالن باشد، پمپ و فن يونيت هيتر به صورت خودكار روشن خواهند شد و با عبور آب گرم از داخل لوله هاي يونيت هيتر، هواي سالن توسط پنكه يونيت هيتر از روي لوله هاي آب گرم عبور كرده و گرم مي شود و در داخل سالن به گردش در خواهد آمد. و اين كار به صورت مداوم و خودكار انجام خواهد شد. با اين روش بخشي از انرژي لازم جهت گرمايش سالن به كمك انرژي پاك، دايمي و ارزان خورشيد تامين خواهد شد.
هدف از طرح حاضر توسعه سامانه كنترلي منطبق بر منطق فازي جهت پايش شرايط محيطي سالن مرغداري است. جهت امكان اجرا و امكان سنجي كاربرد طرح در سالن هاي به ابعاد واقعي و موجود، ابتدا طرح در يك مرغداري مدل به مساحت 12 متر مربع و ظرفيت 120 جوجه اجرا شد. به منظور تعيين دما در بخش هاي مختلف سالن و بيرون از 3 حسگر دماي LM35 و يك حسگر AD590 استفاده شد. همچنين جهت تعيين رطوبت سالن و بيرون از دو حسگر HIH4000 استفاده شد. يكي از پارامتر هاي مهم در سالن هاي مرغداري تدارك هواي تميز و تهويه مناسب براي جوجه هاست. چرا كه در اثر تنفس و فضولات جوجه ها گاز هاي آمونياك و دي اكسيد كربن توليد مي شود. در اين طرح جهت تعيين لحظه اي گاز CO2 از حسگر MG811 و جهت تعيين گاز NH3 از حسگر MQ137 استفاده شد. داده هاي اين حسگر ها توسط ميكروكنترلر مركزي دريافت شده و جهت تحليل و انجام عكس العمل مناسب توسط عملگر ها از طريق پورت سريال RS232 به كامپيوتر مركزي فرستاده مي شوند. در كامپيوتر يك واسط گرافيكي جهت نمايش و تصميم گيري در نرم افزار Lab VIWEطراحي و تدوين شد. در اين طرح جهت كنترل دقيق تر، كاهش مصرف انرژي در عملگر ها و نيز كاهش مصرف انرژي مصرفي جهت تامين شرايط مطلوب به جاي منطق دو دويي( On/Off)، از منطق فازي بهره گرفته شد. جهت كنترل شرايط از سه كنترلر بهره گرفته شد. قوانين فازي اين كنترلر ها به كمك شخص خبره تعيين و در نرم افزار تدوين شدند. پس از نصب كليه عملگر ها ( مه پاش، يونيت هيتر، فن تهويه و كولر) و حسگر ها، سامانه راه اندازي شد. پس از تست در شرايط جوي مختلف، مشخص شد كه سامانه به راحتي مي تواند شرايط مطلوب و مورد نياز جوجه را در هر شرايط جوي و با كاهش ميزان عملكرد عملگر ها در حداقل زمان تامين كند. با به كار گيري اين سامانه در محيط هاي بسته دامي، كشاورزي و صنعتي با دقت بالا شرايط مطلوب تامين خواهد شد. از مزاياي اين سامانه كاهش ميزان عملكرد عملگرها، كاهش ميزان انرژي مصرفي جهت تامين شرايط مطلوب و البته ايجاد شرايط محيطي بسيار نزديك به شرايط مطلوب مي باشد.
بقاياي گياهي و ساير فرآورده هاي كشاورزي در يك چرخه طبيعي تجزيه شده و بعنوان مواد آلي براي اصلاح بافت خاك براي حيات گياهان زراعي ، باغي و گلخانه اي مورد استفاده قرار مي گيرند. همچنين حاصلخيزي خاك با استفاده از كود سبز بهبود مي يابد. برگ ها از جمله بقاياي گياهي مي باشند كه در فصل پاييز و زميستان از درختان جدا شده و برروي زمين مي ريزند، و براي جمع آوري آنها، با توجه به شرايط آب و هوايي و مرطوب بودن با مشكلاتي زيادي روبرو هستيم. جمع كردن برگ ها از سطح خيابانها و چمنزارها و پارك ها و بوته زارها اغلب زمان زيادي صرف كرده و كار پر هزينه اي مي باشد، كه اغلب سازمان ها و شهرداري ها و اماكن داراي فضاي سبز سالانه هزينه بسيار زيادي را براي جمع كردن آن صرف مي كنند. از برگ ها بعنوان محصولي براي خوراك دام ها (بعد از عمل آوري شيميايي و بيولوژيكي) نيز استفاده مي شود. جهت خوراك دام، برگ ها را بوسيله عمل آوري با نيتروژن غني سازي مي كنند. استفاده از اوره به عنوان منبع آمونياك مي تواند يكي از بهترين گزينه در عمل آوري برگ ها باشد. عمل آوري گياهي با انواع مواد شيميايي عملكرد دام ها را افزايش مي دهد. در بعضي مناطق از فشار آب و در برخي ديگر از ماشيني كه شبيه به غلتك دستي مي باشد و روي سطح استوانه اي آن سيخكهايي قرار دارد، به جمع آوري برگ ها در فضاي سبز مي پردازند. در بعضي از مكان ها براي جمع آوري برگ ها از دمنده هاي پشت كارگري استفاده مي شود. اين برگ جمع كن با دميدن باد، برگ ها را در يك مكان جمع كرده و سپس آنها را با دست جمع آوري مي كند. اين برگ جمع كن ها كارايي كمي داشته و تنها براي فضاهاي كوچك و باغچه ها مناسب است. در تمامي مراحل جمع آوري برگ ها توسط ماشين هاي اشاره شده در بالا حداقل چهار كارگر مورد نياز است و در بعضي موارد بايد پس از جمع كردن برگ ها در يك مكان، آنها را در كيسه ريخته و به مكان مورد نظر حمل كرد كه اين روش جمع آوري و حمل و نقل برگ ها پر هزينه مي باشد. از جمله فاكتورهاي مهم براي جمع آوري برگ ها مي توان به احتياجات زماني و ارزش گذاري براي مردم در رفت و آمد عمومي و كاهش هزينه جمع آوري برگ ها و همچنين فرآوري آن ها اشاره كرد. برگ جمع كن اين اختراع حاضر از نوع كششي تراكتوري مي باشد و توسط محور تواندهي تراكتور قدرت مورد نياز را دريافت مي كند، و با سيستم دهش برگ ها را جمع آوري و با سيستم مكش و دهش، مكانيزم هاي ساده و ارزان، قابليت مونتاژ و دمونتاژ آسان به منظور افزايش سرعت تعمير و نگهداري، هزينه اوليه خريد دستگاه و خصوصا قابليت نصب آن به پشت تمامي تراكتورهاي رايج داخل كشور اشاره نمود. اين خصوصيات باعث افزايش ميزان بازار پسندي هر گونه دستگاهي خواهد شد كه دستگاه حاضر نيز از اين مستثني نخواهد بود.
موارد یافت شده: 13